جراحی چاقی در دوران کرونا

جراحی چاقی در دوران کرونا

پاندمی کرونا مدتی است که ذهن افراد زیادی را به خود درگیر کرده است. این ویروس که سراسر جهان را فراگرفته است برنامه ها پیش بینی های مردم را در بخش های مختلف زندگی تغیر داده و باعث اختلال در نظم زندگی شده است. افراد زیادی قصد انجام عمل های جراحی مختلفی را داشته اند و اکنون به خاطر کرونا سردر گم هستند و نمی دانند که باید چه تصمیمی در این خصوص بگیرند. جراحی چاقی یکی از آن جراحی هایی است که افراد زیادی متقاضی انجام آن هستند و اکنون به دلیل کرونا در تصمیم خود مردد شده اند. در این مقاله قصد داریم به به ارتباط کرونا و جراحی چاقی بپردازیم و بدانیم ضرورت انجام این عمل در این دوران چقدراست و در چه شرایطی نباید انجام شود.

صحبت های دکتر شاهین جمیلی در خصوص جراحی چاقی در دوران کرونا

خطر چاقی در دوران کرونا

برخی افراد به دلایل مختلفی بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به کرونا هستند. چاقی نیز یکی از فاکتور های خطرناک در ابتلا به ویروس کوید 19 می باشد. افراد چاق و دارای اضافه وزن بیشتر در معرض مبتلا شدن هستند و آمار مرگ میر ناشی از کرونا نشان میدهد این بیماری در افراد چاق شدیدتر و دشوارتر بوده متاسفانه بیشتر به مرگ و میر منجر می شود. چاقی نیز مثل دیابت و دیگر بیماری های زمینه ای از عوامل افزاینده خطر ابتلا به ویروس کوید باشد. و هر چه میزان چاقی و اضافه وزن بیشتر باشد به طوری که به مرض چاقی تبدیل شود، خطرات و عوارض کرونا شدید تر خواهد بود. ایز این رو انجام جراحی چاقی شاید حتی گامی مهم برای کاهش خطر ابتلا باشد و به سلامتی هر چه بیشتر فرد کمک کند.

جراحی چاقی انجام شود یا خیر؟

از آن جایی که این جراحی یک جراحی الکتیو است باید مواردی برای انجام آن رعایت شود و در صورت وجود عامل ریسک انجام عمل به تاخیر انداخته شود. جراحی الکتیو به جراحی هایی گفته می شود که اورژانسی نیستند و برای انجام آنها باید از قبل برنامه ریزی کرد و مقدمات جراحی را فراهم کرد. برای جراحی چاقی نیز باید مقدمات را فراهم کرد و در صورت وجود مشکلی می توان جراحی را به تاخیر انداخت. اگر پیش از انجام عمل جراحی کوچکترین علائمی از ویروس کرونا داشتید و یا در معرض این ویروس قرار داشتید ( برای مثال یکی از اعضای خانواده به این ویروس مبتلا شده بود) یا به هر نحوی ریسک وجود ویروس در بدن وجود داشت نباید جراحی انجام شود و باید مدتی انجام جراحی را به تاخیر انداخت. این تاخیر در جراحی بنا به شرایط فرد و میزان پیشروی ویروس در بدن بین سه هفته تا شش ماه میتواند باشد.

اگر فردی به کرونا مبتلا شد و این ویروس در بدنش پیشروی کرد و به مرحله حاد رسید به طوری که نیاز به بستری در بیمارستان باشد، باید جراحی به بعد از بهبودی کامل فرد و بازگشت به شرایط عادی موکول شود.بسته به شرایط بدنی بیمار 1 تا 3 ماه پس از بهبودی کامل جراحی قابل انجام است. اگر فرد به  کرونا مبتلا شود ولی این ابتلا خفیف باشد و با استراحت ومراقبت و مصرف دارو در خانه درمان شود فاصله بهبودی کامل تا جراحی باید 1 تا 1/5 ماه باشد. و اگر کرونا بدون هیج گونه علائمی باشد .و تنها جواب آزمایش آن مثبت شود، 2 تا 3 هفته فاصله کافی است  و فرد می تواند پس ازاطلاع و تائید پزشک تحت جراحی قرار گیرد.

همانطور که گفته شد جراحی چاقی اورژانسی نیست و نباید برای انجام آن عجله کرد. علاوه بر کرونا اگر فرد دارای بیماری های دیگری نیز باشد که در روز های منتهی به جراحی شدت گیرد و علائم آن عود کند (به اصطلاح شعله ور شود) لازم است جراحی به زمان مناسب تری موکول شود.

ملاحظاتی که برای انجام جراحی باید رعایت شود

در ابتدای اپیدمی کرونا تصور می شد این ویروس نهایتا پس از دو الی سه ماه به پایان خواهد رسید. اما با آمدن زمستان دوسال کامل از شروع این پاندمی می گذرد و هنوز نمی توان پایانی برای آن متصور شد. حتی واکسیناسیون نیز نمی تواند به طور کامل این ویروس را ریشه کن کرده و شرایط را به حالت عادی برگرداند. پس نمی توان تمام زندگی و سال های زیادی به امید پایان کرونا فعالیت های خود را محدود کرده و از بسیاری از خواسته های خود دست کشید. در این زمان تنها می توانیم با انجام ملاحظات لازم خطر ابتلا را کاهش دهیم.

می توانید در خصوص مراقبت های بعد از جراحی چاقی مطالعه کنید.

از آغاز همه گیری کرونا بیمارستان های دولتی به طور کامل درگیر این ویروس شدند و همه بخش ها به بستری و درمان مبتلایان به کرونا پرداختند. با مراجعه مردم به سمت بیمارستان های دولتی انجام این گونه عمل ها در این بیمارستان ها کنسل شده است. این شراط در بیمارستان های خصوصی وضعیت بهتری دارد و تنها بخش های خاصی با انجام مراقبت های بهداشتی به بیماران کرونایی اختصاص یافته است تا خطر انتشار ویروس به سایر بخش ها کاهش یابد. برای انجام جراحی چاقی باید بیمارستان یا کلینیکی را انتخاب کرد که از لحاظ کرونا در شرایط کاملا ایمنی باشد و حتی محل عبور مشترکی با افراد مبتلا به کرونا نداشته باشد. برای کاهش ریسک ابتلا به کرونا باید حتی از افراد بدن علامت نیز آزمایش و تست کرونا انجام شود. برای مثال در بیمرستان نور همه بیماران پیش از جراحی سی تی اسکن می شوند تا از لحاظ ابتلا به کرونا اطمینان حاصل شود. برای انتخاب کلینیک یا بیمارستان باید جایی را انتخاب کرد که کمترین خطر حضور ویروس را داشته باشد وتست ها وکنترل ها به موقع انجام شود.

در انتها می توانید سوالات خود را در خصوص جراحی چاقی از دکتر شاهین جمیلی جراح عمومی لاپاراسکوپی وچاقی در بخش نظرات بپرسید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *