شیردهی و بارداری بعد از پروتز سینه

همه چیز درباره بارداری و شیردهی بعد از پروتز سینه

پروتز سینه یکی از جراحی های زیبایی است که جهت بزرگ شدن سایز و یا داشتن سینه های طبیعی انجام می شود. اما یکی از شایع ترین سوالات زنان این است که آیا امکان بارداری بعد از عمل پروتز سینه وجود دارد؟ آیا بعد از پروتز سینه میتوان شیر داد؟ بدون شک بارداری و شیردهی می‌تواند شکل، اندازه و ظاهر سینه های شما را تغییر دهد، بنابراین اگر پروتز سینه دارید و باردار هستید یا به باردار شدن فکر می‌کنید، طبیعی است که سوال داشته باشید. به منظور آشنایی بیشتر با شرایط بارداری و شیردهی بعد از پروتز سینه تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

بارداری چه تاثیری بر پروتز سینه دارد؟

همان طور که اشاره شد، یکی از دغدغه های زنان برای عمل پروتز سینه این است که بارداری چه تاثیری بر پروتز سینه دارد؟ آیا بارداری بعد از پروتز سینه خطرناک است؟ بسیاری از زنان بر این باورند که پروتزهای سینه پس از تغییرات فیزیولوژیکی در دوران بارداری، دچار پارگی یا حتی ترکیدن می شود، اما بهتر است بدانید که رشد و تغییر بافت سینه با افزایش سطح پروژسترون و استروژن در دوران بارداری، هیچ تاثیری بر پروتزهای سینه نخواهند داشت. پروتزهای سینه به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در برابر تورم، پارگی و نشت مقاوم و انعطاف‌پذیر باشند. بنابراین، بعید است که فشار ناشی از رشد بافت سینه باعث پارگی و تغییر شکل پروتزها شود.

با این حال، تغییرات در بافت سینه، همراه با افزایش وزن طبیعی در دوران بارداری، گاهی اوقات می‌تواند به واسطه منبسط و سپس منقبض شدن، بافت سینه را ضعیف کند. این امر می‌تواند در برخی از زنان (نه همه آن ها) باعث تغییر شکل یا افتادگی شده و ممکن است ظاهر سینه ها و پروتز ها را تغییر دهد. لذا اکثر جراحان توصیه می کنند که پروتز سینه را به بعد از بارداری موکل کنند.

آیا امکان شیردهی بعد از پروتز سینه وجود دارد؟

از دیگر سوالات متداولی که زنان مطرح می کنند این است که آیا شیردهی بعد از پروتز سینه امکان پذیر است؟ بهتر است بدانید که در طی جراحی ماموپلاستی برای بزرگ کردن سینه، پروتزها بین دیواره قفسه سینه و سینه شما قرار می‌گیرند و از تداخل با مجاری سینه یا غدد پستانی که شیر از آن‌ها دفع می‌شود، جلوگیری می‌شود. حتی برخی از بافت غدد که در حین کوچک کردن سینه برداشته می شود، بر شیردهی تاثیر نداشته و در بیشتر موارد بافت سینه کافی، برای تولید شیر پس از جراحی باقی می ماند.

پروتز سینه و بارداری

مهمترین عاملی که بر نتیجه شیردهی تأثیر می گذارد، جایی است که برش برای کاشت سینه در آن قرار دارد. بیشتر عمل های بزرگ کردن سینه با برش در امتداد چین زیر پستانی که چین یا مرز طبیعی محل تلاقی سینه و قفسه سینه است، انجام می شود. در این برش هیچ اختلالی در غدد شیردهی ایجاد نشده و هیچ تاثیری نخواهد داشت. با این حال، اگر برش از طریق آرئول ایجاد شود، اعصاب و مجاری ممکن است از هم جدا شده باشند.

در این شرایط گاهی اوقات این مسئله می تواند در تولید شیر اختلال ایجاد کند. زنانی که حس خود را در نوک پستان از دست داده اند بیشتر در معرض خطر این عارضه هستند. شایان ذکر است که اکثر زنانی که پروتز سینه دارند بعد از عمل خود با موفقیت شیر ​​می‌دهند، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که مادر شیر کاملی داشته باشد. اگر نوع برش مورد استفاده در جراحی پستان، اعصاب سینه و نوک سینه را که توسط شیردهی تحریک می‌شوند، قطع کند، ممکن است عرضه شیر محدود شود.

آیا شیر دهی بعد از پروتز سینه برای نوزاد خطرناک است؟

شاید با این سوال مواجه شوید که پروتز سینه برای نوزاد خطرناک نیست؟ بهتر است بدانید که چه پروتز سینه سالین داشته باشید و چه کاشت سیلیکونی، شیر دادن به نوزاد بی خطر است. همانطور که اشاره شد، پروتزهای سینه در پشت غدد کاشته می شوند، بنابراین مجاری و غدد به ندرت تحت تأثیر قرار می گیرند. سیلیکون های مورد استفاده در پروتزهای مدرن بعید است به شیر مادر نفوذ کند. در پروتزهای سالین نیز اگر پارگی ایجاد شود، بلافاصله متوجه این اتفاق خواهید شد.

آیا شیردهی بر ظاهر پروتزهای سینه تاثیر می گذارد؟

همانطور که در بخش های ابتدایی اشاره شد، امکان شیردهی با وجود پروتز سینه وجود دارد، اما بارداری و شیردهی می تواند باعث ایجاد تغییراتی در بافت سینه از جمله اندازه، شکل سینه و همچنین افتادگی شود. با این حال، هیچ تفاوتی در افتادگی ناشی از شیردهی در زنان دارای پروتز سینه در مقایسه با زنان دارای پروتز سینه که پس از بارداری شیر نداده‌اند، وجود ندارد. به طورکلی عواملی مانند افزایش وزن در بارداری، ژنتیک، طول مدت شیردهی و تعداد بارداری ها از عوامل اساسی در افتادگی سینه ها به شمار می روند.

توجه داشته باشید که واکنش بدن هر خانمی به بارداری و شیردهی متفاوت است. اگر تغییراتی را در سینه های خود مشاهده کرده و احساس می‌کنید که پروتزهای سینه پس از زایمان مناسب بدن شما نیست، یا نگران افتادگی یا حجم بیش از حد هستید، می توانید با پزشک خود در مورد ترمیم پروتز سینه یا برداشتن آن مشورت نمایید.

توصیه پایانی

همانطور که در طول مقاله اشاره شد، بسیاری از زنان درباره بارداری و شیردهی بعد از پروتز سینه دغدغه هایی دارند. به طور کلی، بارداری و شیردهی باعث تغییر در بافت، اندازه و ظاهر سینه ها خواهد شد، اما هیچ تاثیری بر روی پروتزهای سینه ندارد و باعث پارگی نمی شود. به طور کلی، بدن زنان با یکدیگر متفاوت بوده و تاثیرات بارداری و شیردهی بر روی سینه طبیعی یا پروتز شده یکسان نخواهد بود.

لازم به ذکر است، مهمترین عاملی که بر نتیجه شیردهی تأثیر می گذارد، جایی است که برش برای کاشت سینه در آن انجام می شود. اگر نوع برش مورد استفاده در جراحی پستان باعث آسیب در اعصاب سینه و نوک سینه شود، ممکن است میزان شیر تولیدی در سینه محدود شود. به منظور پیشگیری از چنین اتفاقی، توصیه می شود به بهترین جراح پروتز سینه در تهران مراجعه کرده و یا پیش از پروتز سینه اقدام به بارداری نمایید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *