لیفت سینه - دکتر شاهین جمیلی

لیفت سینه

لیفت سینه یکی از متداول‌ترین تکنیک‌های زیبایی و تناسب اندام است که برای رفع مشکل افتادگی و شل شدگی سینه انجام می‌شود. عوامل مختلفی مثل افزایش سن،‌ تغییرات هورمونی،‌ افزایش وزن،‌ افزایش سایز سینه،‌ شیردهی و … ممکن است باعث افتادگی سینه شده و فرم ناخوشایندی در این اندام‌ها ایجاد کنند. از آنجایی که بانوان به زیبایی سینه اهمیت زیادی می‌دهند داشتن فرم مناسب آنها بسیار مهم است. از سویی دیگر افتادگی سینه ممکن است مشکلات بهداشتی و پوستی خاصی را نیز ایجاد کند. بنابراین لیفت سینه به روش‌های جراحی و غیر جراحی می‌تواند برای حل کامل این مشکلات راهگشا باشد.

منظور از لیفت سینه چیست؟

لیفت سینه یک روش تخصصی به منظور رفع افتادگی سینه‌هاست که می‌تواند به تنهایی یا در کنار روش‌هایی مثل پروتز ، ژنیکوماستی و ماستوپکسی انجام شود. لیفت سینه به روش جراحی و غیر تهاجمی انجام می‌شود که هر کدام از این روش‌ها کاربردها و مزایای خاص خود را دارند. اهداف این روش‌ها یکسان است اما جزئیات و ویژگی‌های آن متفاوت است. به عنوان مثال تکنیک‌های بدون جراحی بدون نیاز به بیهوشی انجام می‌شوند و عوارض کمتری دارند؛ در مقابل روش جراحی لیفت سینه تاثیرگذاری و نتیجه بهتری دارد.

لیفت سینه منجر به بهبود فرم و ظاهر سینه‌ها می‌شود و نوک پستان را در موقعیت بالاتری قرار می‌دهد. این روش می‌تواند به جمع شدن سینه و رفع شلی آن کمک کند و بافت سفت تری به آن ببخشد. توجه داشته باشید که لیفت سینه صرفا برای بهبود فرم این اندام است و تاثیری بر سایز ندارد. برای انجام این روش می‌بایست به پزشک متخصص جراحی پلاستیک و لیفت سینه مراجعه کنید و در این مورد با او مشورت کنید.

انواع روش های لیفت سینه

انواع روش‌های لیفت سینه

لیفت سینه به طور کلی با دو روش ۱)جراحی و ۲)غیر جراحی انجام می‌شود. روش جراحی همان تکنیک ماستوپکسی است که با تهاجم و بیهوشی همراه است. اما روش‌های بسیار متعدد هستند و با تکنیک‌ها و ابزارهای مختلفی انجام می‌شوند. در ادامه بیشتر با انواع روش‌های لیفت سینه آشنا می‌شویم.

۱- جراحی لیفت سینه یا ماستوپکسی

روش‌های مختلفی برای جراحی لیفت سینه وجود دارد که تفاوت اصلی آنها محل ایجاد برش در سینه است و در هر فرد متفاوت است. در جراحی ماستوپکسی یک برش عمودی ایجاد می‌شود و پوست اضافی از زیر سینه برداشته می‌شود تا بافت آن کشیده شده و تغییر فرم دهد. مهم‌ترین اصل در لیفت سینه این است که برش دقیق بوده و بخیه‌های متناسبی زده شود تا نه تنها افتادگی به خوبی برطرف شود، بلکه آثار کمتری از جراحی باقی بماند.

جراحی لیفت سینه با هدف بالا کشیدن بافت پستان و قرینه سازی نوک سینه انجام می‌شود و می‌تواند مطابق با انتظار مددجو بافت آن را تغییر دهد. ماستوپکسی می‌تواند همراه با پروتز سینه انجام شود تا در صورت لزوم از طریق برش ایجاد شده ایمپلنت سیلیکونی یا آب نمکی نیز داخل بافت سینه قرار گیرد. جراحی سینه یک روش کم عارضه و سرپایی محسوب می‌شود که فرد بلافاصله بعد از عمل مرخص می‌شود و به دلیل بیهوشی هیچ دردی احساس نمی‌کند.

۲- لیفت سینه بدون جراحی

لیفت سینه بدون جراحی با دوره نقاهت کوتاه‌تر و کاهش عوارض جانبی همراه است و طرفداران زیادی پیدا کرده است. اگرچه لیفت سینه با این روش‌ها بدون تهاجم و کم خطر است، اما ممکن است تاثیر زیادی نداشته باشد. در ادامه با مهم‌ترین روش‌های لیفت سینه آشنا می‌شویم:

  •  لیفت سینه با نخ

در این روش به کمک نخ‌های مخصوص پوست اطراف سینه کشیده می‌شود تا بافت آنها بالا برود. در این روش نخ‌هایی وارد بافت پستان می‌شوند و جراح بعد از گره زدن نخ آن را به سمت بالا می‌کشد. در این روش نخ‌ها جذب می‌شوند و نتایج آن موقت است.

  •  لیفت سینه با لیزر

در این روش با استفاده از لیزر سلول‌های آسیب دیده و مرده پوست سینه را از بین می‌برند و به کلاژن سازی و ترمیم آن کمک می‌کنند. این کار انعطاف پذیری پوست را افزایش داده و تا حدی باعث رفع شلی سینه می‌شود. البته باید توجه داشته باشید که این روش برای افتادگی جزئی مناسب است و تاثیر موقت دارد.

  •  لیفت سینه با ورزش

یک سری تمرینات ورزشی وجود دارد که می‌تواند با تغییر فرم عضلات سینه باعث بالا رفتن و رفع افتادگی سینه شود. به طور کلی ورزش با کاهش بافت چربی سینه می‌تواند به رفع افتادگی آن کمک کند. اگرچه این روش به صورت طبیعی و بدون هیچگونه عارضه‌ای می‌تواند تاثیرات بلند مدتی داشته باشد، اما به طور کامل افتادگی را رفع نمی‌کند و همچنین زمانبر است.

لیفت سینه با ورزش
  • لیفت سینه با طب سوزنی

طب سوزنی با تحریک عصب‌های خاصی در ناحیه سینه و تحریک کلاژن سازی پوست به لیفت سینه کمک می‌کند. میزان تاثیرات و ماندگاری نتایج ناشی از این روش هنوز به طور کامل مشخص نیست.

  • لیفت سینه با پلاسما

در این روش یک انرژی به نام پلاسما سرد به لایه‌های پوست منتقل می‌شود که باعث انقباض پوست و تحریک تولید کلاژن می‌شود. این روش کاملا بدون عارضه است و به مرور باعث بهبود بافت سینه می‌شود.

مزایا و معایب لیفت سینه

جراحی لیفت سینه علاوه بر مزایای فوق العاده‌ای که برای فرد به همراه دارد می‌تواند معایبی نیز داشته باشد. در جدول زیر به صورت دقیق مزایا و معایب این روش را بیان می‌کنیم.

مزایامعایب
جوانسازی بافت سینهاحتمال باقی ماندن اسکار برش جراحی
رفع افتادگی و شل شدگی سینهاحتمال بی حسی موقت نوک سینه
بهبود فرم سینه و حجیم به نظر رسیدن آناحتمال عدم تقارن شکل یا اندازه سینه‌ها
سفت شدن بافت سینهمشکل در شیردهی
از بین رفتن پوست اضافی سینه 
کاهش هاله نوک سینه 
قرینه سازی نوک سینه‌ها 

معایب لیفت سینه بیشتر مربوط به عوارض آن است که بسیار نادر بوده و در صورت مراجعه به پزشک جراح مجرب احتمال کمتری دارد. توصیه می‌شود با مراجعه به یک پزشک متخصص و مجرب خیالتان را آسوده کنید و از مزایای جراحی لیفت سینه با بیشترین تاثیرگذاری و ماندگاری بهره ببرید.

کاندیدای مناسب لیفت سینه کیست؟

جراحی لیفت سینه در افرادی انجام می‌شود که افتادگی بیش از حد سینه به همراه شل شدگی پوست وجود داشته باشد. همچنین پایین افتادن نوک سینه یا تغییر موقعیت سینه‌ها ممکن است نشانه‌ای از نیاز به لیفت سینه باشد. از آنجایی که روش‌های مختلفی برای جراحی لیفت سینه وجود دارد، هریک از کاندیداها ممکن است با روش خاصی تحت جراحی قرار بگیرند. افرادی که احساس می‌کنند عدم تقارن در سینه‌ها را دارند نیز می‌توانند از این روش استفاده کنند. به طور کلی لازم است قبل از انجام این جراحی به پزشک متخصص مراجعه کنید و در صورت تایید از مزایای آن بهره مند شوید.

بایدها و نبایدهای لیفت سینه

روش‌های غیر جراحی لیفت سینه به دلیل کم تهاجمی بودن مراقبت‌های زیادی ندارند و صرفا باید از التهاب جلوگیری کرد. در جراحی لیفت سینه یک سری بایدها و نبایدها وجود دارد که نه تنها عوارض عمل را کاهش می‌دهند، بلکه باعث بهبود نتایج آن نیز می‌شوند. در ادامه به مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از جراحی ماستوپکسی اشاره می‌کنیم:

  •  در چند روز اول می‌توانید با مشورت پزشک از داروهای مسکن استفاده کنید.
  • از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  • همواره به پشت بخوابید تا فشاری روی بافت سینه و بخیه‌ها وارد نکنید.
  • حداقل 2 هفته از هر گونه فعالیت شدید و ورزش خودداری کنید.
  • مطابق با دستورالعمل پزشک استحمام کنید.
  • لوله‌های تخلیه یا درن را تمیز نگه دارید؛ این درن‌ها ظرف چند روز برداشته می‌شوند.
  • حداقل تا 4 روز بعد از عمل از سوتین مخصوص جراحی استفاده کنید.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید و مایعات بیشتری مصرف کنید.
  • حداقل تا 2 هفته از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.

چگونه بهترین نتیجه را از لیفت سینه بگیرم؟

ممکن است برای کسب بهترین نتیجه از لیفت سینه بین روش‌های مختلف سر در گم شوید و ندانید که از چه روشی استفاده کنید. توجه داشته باشید که روش‌های بدون جراحی برای افتادگی‌های جزئی مناسب هستند و اگر افتادگی سینه شما شدید است می‌بایست از روش موثرتری مثل جراحی ماستوپکسی استفاده کنید. برای کسب نتیجه ایده آل می‌بایست به یک پزشک متخصص و مجرب مراجعه کنید و تمام مراقبت‌های لازم قبل و بعد از عمل را رعایت کنید. در این صورت اطمینان می‌یابید که عوارض کمتری تجربه می‌کنید و نتیجه بهتری دریافت می‌کنید.

*~ سوالات متداول لیفت سینه ~*

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *